Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 2, 2009


Coşărcuţe
Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente:<br>
- un ciolan de porc (de care aveți; merge și cu afumătură, și fără)<br>
- fasole albă uscată (cam o mână de fasole la o persoană)<br>
- 1 morcov<br>
- 2 – 3 pătrunjei<br>
- 1 – 2 cepe<br>
- bulion de casă<br>
- 1 ou întreg<br>
- 1 lingură de făină <br>
- oţet de mere făcut în casă<br>
- smântână<br>
- ceapă roşie sau ardei iute<br>
<br>
Mod de preparare:<br>
1. Se fierbe ciolanul cu fasolea la un loc cam două ore.<br>
2. Se adaugă morcovul şi pătrunjeii întregi şi crestați un pic pe jumătate. <br>
3. Pentru a da un gust mai bun, ceapa se crapă puțin în patru şi înainte de a fi pusă la fiert, se pune întâi pe plită să se rumenească. Abia apoi se adaugă în ciorbă. <br>
4. Se fierb toate încă cca 45 de minute. <br>
5. La sfârşit de pune bulionul de casă.<br>
6. Apoi, se drege cu un ou întreg şi cu 1 lingură de făină la 2 litri de ciorbă. Compoziţia cu care se drege, se dizolvă mai întâi în oţet de mere făcut în casă, amestecat cu puţină apă rece. <br>
7. După ce se drege, se serveşte cu smântână după gust, ceapă roşie sau ardei iute.<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul precedent: Coşărcuţe
Articolul urmator: Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural