Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 1, 2009


Ciorbă de perişoare
Ciorbă de fasole boabe cu ciolan de porc


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Aluatul:<br>
- 6 gălbenuşuri
- 40 decuri de unsoare (1 dec = 10 g)<br>
- 40 decuri de zahar<br>
- 80 decuri de făină<br>
- zamă de lămâie după gust <br>
- 1 linguriţă sale cale (bicarbonat de amoniu)<br>
- puţin lapte<br>
- 3 – 4 linguri smântână<br>
<br>
Se frământă toate ingredientele. Se face un aluat şi se pune în formă. <br>
<br>
Umplutura:<br>
- 6 albuşuri <br>
- 40 decuri de zahar<br>
- 40 decuri de nucă măcinată<br>
- zamă de lămâie<br>
<br>
Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nuca şi zama de lămâie. Apoi se pune umplutura în formă, peste aluat şi se dă la cuptor.<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul precedent: Ciorbă de perişoare
Articolul urmator: Ciorbă de fasole boabe cu ciolan de porc


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural