Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 3, 2009


Ciorbă de fasole boabe cu ciolan de porc
Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente: <br>
- carne de oaie<br>
- usturoi <br>
- ardei iute roşu<br>
- cimbru<br>
- sare după gust<br>
- maţ subţire de oaie<br>
<br>
Mod de preparare:<br>
1. Curăţați carnea de oaie de pe oase.<br>
De obicei, se foloseşte doar carne de oaie, dar în cazul în care aceasta este prea grasă, compoziţia se amestecă cu carne de vită, însă fără a fi depăşită proporţia de 2:1. <br>
2. Fierbeți oasele într-un ceaun şi cu zeama călduţă obţinută, frământați carnea tocată cu ardei iute, usturoi, cimbru și sare după gust. <br>
3. Amestecul se lasă să stea cca 2 ore, după care gustați pentru verificare şi hotărâți dacă mai adaugați sau nu usturoi, ardei iute, cimbru sau sare. <br>
3. Când e gata compoziţia, umpleți intestinele de oaie. <br>
4. Apoi, puneți cârnaţii la afumat şi la uscat.<br>
5. Când sunt gata, se servesc ca atare sau prăjiţi.<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul precedent: Ciorbă de fasole boabe cu ciolan de porc
Articolul urmator: Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural