Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul II, nr. 4, 2010


Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat
Plăcinta ciobanului


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente:<br>
- 1 pui întreg sau doar pulpele și pieptul<br>
- 1 morcov<br>
- 3 cepe<br>
- 1 pătrunjel<br>
- usturoi<br>
<br>
Mod de preparare:<br>
1. Se pune la fiert puiul și se spumează până nu mai iese spuma<br>
2. Zarzavaturile se taie mărunt și se pun la fiert cu puiul. <br>
3. Se adaugă un strop de sare.<br>
4. După ce s-a fiert se drege cu 2 linguri de făină, puțină apă, 3 – 4 linguri de smântână și 1 lingură de paprika dulce. <br>
5. Se amestecă bine și se pune peste pui să dea în câteva clocote, până se îngroașă puțin.<br>
6. La urmă, se pun 3 – 4 căței de usturoi, tocați mărunt.<br>
7. Se dă deoparte de pe foc și, între timp, se pregătesc găluștele.<br>
<br>
Găluștele:<br>
- 2 cartofi<br>
- 3 – 4 liguri de făină<br>
- 1 strop de sare<br>
- 1 ou<br>
<br>
1. Se fierb cartofii în coajă, se zdrobesc și se amestecă bine cu celelalte ingrediente.<br>
2. Între timp, se pune apa la fiert cu puțină sare și când dă în clocot se pun găluștele cu lingura, una câte una.<br>
3. Se lasă să fiarbă cca 10 minute.<br>
4. Se strecoară și se adaugă în paprikaș, peste pui.<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul precedent: Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat
Articolul urmator: Plăcinta ciobanului


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural