Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 3, 2009


Paprikaş de pui cu găluşte
Tochitură de vită la ceaun


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente pentru aluat:<br>
- 500 g făină<br>
- 25 g drojdie (1 cub)<br>
- 50 g unt<br>
- 100 g zahăr<br>
- lapte cât cuprinde (pentru o cocă potrivit de moale)<br>
Se frământă aluatul şi se lasă la dospit cam jumătate de oră. <br>
<br>
Între timp, se pregăteşte umplutura:<br>
- 500 g brânză proaspătă de oaie<br>
- 250 g urdă<br>
- 250 g brânză sărată de oaie<br>
- 3 ouă;<br>
- 500 g cârnaţi de Pleşcoi<br>
- 5 g chimen (1 linguriţă)<br>

1. Se taie şi se prăjesc cârnaţii. <br>
2. Se amestecă toate ingredientele.<br>
3. Se întinde o foaie, iar peste ea se pune umplutura.<br>
4. Se rulează şi se aşează în tavă la dospit cca jumătate de oră maxim. <br>
5. Se ţine la cuptor până se rumeneşte.<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă din satul Berca, județul Buzău, de către de Ana A. Negru.</i><br>



Articolul precedent: Paprikaş de pui cu găluşte
Articolul urmator: Tochitură de vită la ceaun


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural