Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 3, 2009


Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi
Paprikaş de pui cu găluşte


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente:<br>
- 1 ciolan afumat<br>
- 2 cepe<br>
- 3 morcovi<br>
- 1 păstârnac<br>
- 1 pătrunjel<br>
- 1 țelină mică<br>
<br>
Mod de preparare:<br>
1. Se fierbe ciolanul și se spumează până iese toată spuma.<br>
2. Se taie zarzavatul mărunt și se adaugă în zeamă. Se lasă la fiert.<br>
3. După ce s-a fiert osul, se scoate carnea de pe el și se mărunțește, după care se pune la loc în zeamă.<br>
4. Se adaugă la fiert cartofii tăiați cubulețe.<br>
5. Când sunt gata, se potrivește de sare, se adaugă puțin oțet și se lasă un pic în clocot.<br>
6. Se trage de pe foc ciorba și se lasă la răcorit.<br>
7. Se drege cu 2 ouă întregi, care se bat bine cu 2 – 3 linguri de smântână și zeama răcorită de la ciorbă.<br>
8. Se pune tarhon tăiat mărunt.<br>
<br>
<i>Poftă bună!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul precedent: Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi
Articolul urmator: Paprikaş de pui cu găluşte


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural