Bucătărie tradiţională
Revista Satul - Anul I, nr. 1, 2009


Pâine de casă ca la Maramureș
Coşărcuţe


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Ingrediente:<br>
- 6 – 7 litri apă<br>
- 1 morcov<br>
- 1 pătrunjel<br>
- putina ţelină<br>
- 2 cepe mari<br>
- 1 os de vită cu putina carne + spinare de porc proaspata, neafumata <br>
- sare şi piper după gust<br>
- ulei<br>
- smântână<br>
- sare de lămâie<br>
- pătrunjel verde tocat mărunt<br>
<br>
Perişoarele:<br>
- carne tocată<br>
- 3 ouă<br>
- făină de grâu foarte putina<br>
- o mână de orez<br>
- piper<br>
- sare după gust, vegeta<br>
<br>
Mod de preparare:<br>
1. Pun la fiert apa, în care se adaugă un pic de ulei şi osul curăţat de carne.
2. Într-o cratiţă călesc un pic morcovul, pătrunjelul şi ţelina date pe răzătoare şi la urmă adaug cepele. <br>
3. Apoi se pun toate la fiert. <br>
4. Între timp, încep să-mi pregătesc carnea, o toc, pun o mână de orez, un pic de făină de grâu - ca să le ţână, să nu se spargă, ouă – ca să le strângă, adaug piper, sare după gust, un pic de vegeta şi puţin ulei şi se amestecă toate bine, bine, bine, apoi se fac gugăle şi când fierbe ciorba, le adaug acolo una câte una, pe rând. <br>
5. Când e gata ciorba, pun smântâna şi cine vre' sare de lămâie – că mie-mi place orice mai acrişor – şi dup-aia pun pătrunjel tăiet mărunt – verde, c-arată şi mai bine. Şi gata! Asta-i! <br>
<br>
<i>S-aveți poftă!</i><br>
<br>
<i>Rețetă culeasă de: Ana A. Negru</i>



Articolul precedent: Pâine de casă ca la Maramureș
Articolul urmator: Coşărcuţe


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural