Evenimente
Revista Satul - Anul VIII, nr. 14, 2016
Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc
Avantajele atelierului:
<br>
- vei învăța să faci două tipuri de pâine sănătoasă și nutritivă, folosind mai întâi un amestec de făinuri, iar apoi 100% făină integrală de secară. Toate tipurile de făină ce vor fi folosite sunt certificate ecologic.<br>
- vei învăța două metode de lucru diferite, adaptate tipurilor de făină folosite;<br>
- vei afla care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia, în locul celei preparate cu drojdie comercială;<br>
- vei vedea că avantajele pâinii cu maia trec dincolo de valorile sale nutritive, celelalte beneficii fiind de natură terapeutică: te vei relaxa, vei câștiga bucuria și satisfacția lucrului creat și dus la bun sfârșit de tine; vei aduce bucurie și mulțumire familiei tale.<br>
- vei realiza că maiaua e un partener de dialog foarte puternic, care-ți șlefuiește răbdarea, îngăduința, bunătatea, generozitatea (mai ales cu timpul), respectul pentru ritmul natural al lucrurilor și care te răsplătește direct proporțional cu grija pe care i-o porți.<br>
<br>
Organizator:<br>
- <b>Ana A. Negru</b>, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al metodei și proiectului cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL<br>
<br>
Când?<br>
<b>Sâmbătă, 8 august 2020</b>, în intervalul 9.30 – 13:00.<br>
<br>
Unde?<br>
Atelierul se va desfășura în aer liber, <b>în cadrul Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București,</b>
Șos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1<br>
<br>
Cui se adresează acest atelier?<br>
- celor care vor o pâine sănătoasă, bogată în nutrienți;<br>
- celor care vor să învețe să lucreze și cu făinuri integrale;<br>
- mamelor;<br>
- celor care știu la nivel teoretic despre pâinea cu maia dar care, practic, încă nu s-au încumetat să facă;<br>
- celor care vor să-și îmbunătățească tehnica și să învețe ceva nou;<br>
- celor care sunt dispuși să-și antreneze răbdarea și să lase lucrurile să se întâmple în ritmul lor natural.<br>
<br>
Cât investești?<br>
<b>160 de lei</b><br>
<br>
Ce intră în prețul atelierului?<br>
<br>
<b>Vei învăța:</b><br>
- în cele trei ore jumatate, vei învăța să faci două tipuri de pâine - cu amestec de făinuri și cu 100% făină de secară.<br>
- despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;<br>
- despre apa fermentată de fructe, flori, plante sau legume și întrebuințările ei;<br>
- despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;<br>
- de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;<br>
- cum se lucrează cu procentele brutarului;<br>
- care sunt etapele pregătirii aluatului;<br>
- cum se frământă corect aluatul;<br>
- cum se fac împăturirile;<br>
- cum se dă forma aluatului;<br>
- despre dospire;<br>
- despre metoda Anei de crestare și ștanțare a aluatului cu diverse modele;<br>
- despre coacerea pâinii cu maia.<br>
<br>
<b>Vei primi:</b><br>
- un borcan cu maia;<br>
- coșuletul în care va dospi propria ta pâine cu maia;<br>
- un șervet de bucătărie;<br>
- un șablon special pentru decor;<br>
- o racletă pentru aluat;<br>
- cele două rețete de pâine pe care să le repeți apoi acasă;<br>
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;<br>
- 10% reducere la unul din următoarele ateliere tematice pe care Ana le va organiza.<br>
<br>
Modalitatea de plată:<br>
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.
<br>
<b>Numărul de participanți fiind limitat la 6 persoane</b>, plata unui avans de 50% (80 lei) este necesară pentru rezervarea locului.<br>
<br>
<b>Termen limită pentru plata avansului:</b><br> joi, 6 august 2020.<br>
<br>
Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest <a href="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoOE_8dwmdDZF-spnpu02Wonw6hqK51xBHv4N0WcPiWQwjhA/viewform?usp=sf_link">formular.</a></i>



Atelier de cozonaci cu maia - Brașov
