Evenimente
Revista Satul - Anul VIII, nr. 14, 2016


Atelier de pâine artizanală cu maia - București
Târgul de Sfântul Dumitru


Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc


Avantajele atelierului:
<br>
- vei învăța să faci două tipuri de pâine sănătoasă și nutritivă, folosind mai întâi un amestec de făinuri, iar apoi 100% făină integrală de secară. Toate tipurile de făină ce vor fi folosite sunt certificate ecologic.<br>
- vei învăța două metode de lucru diferite, adaptate tipurilor de făină folosite;<br>
- vei afla care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia, în locul celei preparate cu drojdie comercială;<br>
- vei vedea că avantajele pâinii cu maia trec dincolo de valorile sale nutritive, celelalte beneficii fiind de natură terapeutică: te vei relaxa, vei câștiga bucuria și satisfacția lucrului creat și dus la bun sfârșit de tine; vei aduce bucurie și mulțumire familiei tale.<br>
- vei realiza că maiaua e un partener de dialog foarte puternic, care-ți șlefuiește răbdarea, îngăduința, bunătatea, generozitatea (mai ales cu timpul), respectul pentru ritmul natural al lucrurilor și care te răsplătește direct proporțional cu grija pe care i-o porți.<br>
<br>
Organizator:<br>
- <b>Ana A. Negru</b>, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al metodei și proiectului cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL<br>
<br>
Când?<br>
<b>Sâmbătă, 24 octombrie 2020</b>, în intervalul 9.30 – 13:00.<br>
<br>
Unde?<br>
ONLINE<br>
<br>
Cui se adresează acest atelier?<br>
- celor care vor o pâine sănătoasă, bogată în nutrienți;<br>
- celor care vor să învețe să lucreze și cu făinuri integrale;<br>
- mamelor;<br>
- celor care știu la nivel teoretic despre pâinea cu maia dar care, practic, încă nu s-au încumetat să facă;<br>
- celor care vor să-și îmbunătățească tehnica și să învețe ceva nou;<br>
- celor care sunt dispuși să-și antreneze răbdarea și să lase lucrurile să se întâmple în ritmul lor natural.<br>
<br>
Cât investești?<br>
<b>160 de lei</b><br>
<br>
Ce intră în prețul atelierului?<br>
<br>
<b>Vei învăța:</b><br>
- în cele trei ore jumătate, vei învăța să faci două tipuri de pâine - cu amestec de făinuri și cu 100% făină de secară.<br>
- despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul;<br>
- despre apa fermentată de fructe, flori, plante sau legume și întrebuințările ei;<br>
- despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;<br>
- de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie;<br>
- cum se lucrează cu procentele brutarului;<br>
- care sunt etapele pregătirii aluatului;<br>
- cum se frământă aluatul;<br>
- cum se fac împăturirile;<br>
- cum se dă forma aluatului;<br>
- despre dospire;<br>
- despre metoda Anei de crestare și decorare a aluatului de pâine;<br>
- despre coacerea pâinii cu maia.<br>
<br>
<b>Vei primi:</b><br>
- un borcan cu maia;<br>
- coșuletul în care va dospi propria ta pâine cu maia;<br>
- un șablon special pentru decor;<br>
- o racletă pentru aluat;<br>
- suportul de curs și cele două rețete de pâine pe care să le repeți apoi acasă;<br>
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier.<br>
<br>
<b>NOTĂ:</b><br>
Costul cu transportul (22 lei) pentru kitul de participare nu este inclus în prețul cursului.<br>
<br>
Modalitatea de plată:<br>
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.<br>
<br>
Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest <a href="https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfIfWvK6hv5nh_Ug122Hnx76o1THba4gUbeF_WuUeA-SwNgPA/viewform?usp=sf_link">formular.</a></i>



Articolul precedent: Atelier de pâine artizanală cu maia - București
Articolul urmator: Târgul de Sfântul Dumitru


Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural