Tabere

Tabăra foto de la Vama Buzăului


În perioada 10 – 11 septmebrie 2011, revista SATUL a mai organizat o tabără de fotografie, de data aceasta la Vama Buzăului, un sat din județul Brașov, situat în valea dintre munții Întorsura Buzăului și Ciucaș-Zăgan.
Tabăra foto de la Vama Buzăului
Peisaj din Vama Buzăului, dimineața la răsărit
Am ales Vama Buzăului, deoarece aici se mai păstrează ocupații tradiționale, cum ar fi creșterea animalelor (în special oieritul), apicultura, fierăritul și altele. Programul nostru a inclus o vizită la stână, fotografie de apus, foc de tabără, fotografie la răsărit și vizitarea unor localnici cu case tradiționale din lemn. Toate acestea ne-au reușit din plin! Cunoșteam deja o familie proprietară de stână, așa că primul lucru a fost să-i vizităm. Când am ajuns, Nicu amesteca într-un ceaun mare de pe foc. cuvant cheie ptr SEO Apoi, s-a oferit să ne dea să bem niște zer proaspăt și să ne facă repede o mămăligă și niște bulz, alături de niște brânză bună, caș, urdă și telemea. Adică tot tacâmul. cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO După ce-am mâncat pe săturate, am mai zăbovit un pic la stână, am fotografiat împrejurimile și mulsul vacilor. cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO Porcii cresc liberi și fericiți la stână... cuvant cheie ptr SEO Pentru că lumina apusului nu mai aștepta mult după noi, ne-am luat rămas bun de la ciobani, mulțumindu-le încă o dată pentru masa îmbelșugată și pentru bulzul adevărat, pe care cu siguranță îl vom ține minte. Acum la înserare, am reușit să surprindem niște cadre minunate... cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO Apoi, bineînțeles a urmat un foc de tabără... cuvant cheie ptr SEO Iar dimineața, ne-am trezit devreme să prindem răsăritul peste dealurile din Vama Buzăului. Tare frumos a fost! cuvant cheie ptr SEO cuvant cheie ptr SEO După răsărit, am mers în vizită la tanti Maria, în vârstă de 88 de ani, ce trăiește într-o casă frumoasă, veche, tradițională și care ne-a fost o adevărată sursă de inspirație. cuvant cheie ptr SEO Multe din imaginile surprinse în timpul taberei au fost expuse în cadrul Târgului Național de Turism, din perioada 3 – 6 noiembrie 2011. Text și foto: Ana A. Negru


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural