Plăcinta ciobanului
Descoperiți o rețetă care se prepară ușor și care e foarte sățioasă.
Plăcinta ciobanului
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie (1 cub)
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- lapte cât cuprinde (pentru o cocă potrivit de moale)
Se frământă aluatul şi se lasă la dospit cam jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte umplutura:
- 500 g brânză proaspătă de oaie
- 250 g urdă
- 250 g brânză sărată de oaie
- 3 ouă;
- 500 g cârnaţi de Pleşcoi
- 5 g chimen (1 linguriţă)
1. Se taie şi se prăjesc cârnaţii.
2. Se amestecă toate ingredientele.
3. Se întinde o foaie, iar peste ea se pune umplutura.
4. Se rulează şi se aşează în tavă la dospit cca jumătate de oră maxim.
5. Se ţine la cuptor până se rumeneşte.
Poftă bună!
Rețetă culeasă din satul Berca, județul Buzău, de către de Ana A. Negru.
- 500 g făină
- 25 g drojdie (1 cub)
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- lapte cât cuprinde (pentru o cocă potrivit de moale)
Se frământă aluatul şi se lasă la dospit cam jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte umplutura:
- 500 g brânză proaspătă de oaie
- 250 g urdă
- 250 g brânză sărată de oaie
- 3 ouă;
- 500 g cârnaţi de Pleşcoi
- 5 g chimen (1 linguriţă)
1. Se taie şi se prăjesc cârnaţii.
2. Se amestecă toate ingredientele.
3. Se întinde o foaie, iar peste ea se pune umplutura.
4. Se rulează şi se aşează în tavă la dospit cca jumătate de oră maxim.
5. Se ţine la cuptor până se rumeneşte.
Poftă bună!
Rețetă culeasă din satul Berca, județul Buzău, de către de Ana A. Negru.