Evenimente

Prințul de Wales inaugurează noul Centru de Formare Profesională al Fundaţiei sale din România


Noul centru de formare este amplasat în Viscri, județul Brașov. O șură veche a fost transformată, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga țară.
Prințul de Wales inaugurează noul Centru de Formare Profesională al Fundaţiei sale din România
Centrul de Formare Profesională al Fundaţiei Printul de Wales Romania. Foto: Bogdan Nicolae
Prinţul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. ASR va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meşteşugărească - 'The Prince of Wales's Training Centre' - cu ocazia primei aniversări a fundației sale - Fundația Prințului de Wales. Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundaţia este o organizație caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizației este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunitățile rurale pentru a ajuta localnicii să îşi găsească mai uşor un loc de muncă. În acest an, Fundația va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania și Moldova. În timpul vizitei în Viscri de anul trecut, Prințul de Wales şi-a exprimat speranţa că Fundația va folosi hambarul "în special în scopuri educaționale și de formare profesională, care sper că vor contribui la creşterea oportunităților de angajare". Directorul executiv al Fundaţiei, Aura Woodward, a declarat: "Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteța Sa Regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani și dorește să lase o moștenire în țara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaționale, viziunea ASR privind sustenabilitatea, agricultura și conservarea patrimoniului". Centrul de formare găzduiește în prezent primul curs de cusaturi si țesături tradiționale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureș, București și Transilvania.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural