Evenimente

Premiul pentru literatură - Condeierul satului Caţa


Decernarea va avea loc în data de 19.05.2013, în incinta Casei Parohiale din comuna Caţa, beneficiar fiind scriitorul şi editorul originar din Berlin - Jürgen Israel.
Premiul pentru literatură - Condeierul satului Caţa
Satul Caţa - jud. Braşov
Premiul se acordă de către: - Cercul germano-român "Felicia" - Caţa - Filiala Braşov a Uniunii Sciitorilor din România - Exil-P.E.N. Clubul Internaţional - Forumul German Braşov - Revista „SATUL“ Pe parcursul unui an de zile, beneficiarul acestui premiu are dreptul să locuiască, la alegere, în casele parohiale ardeleneşti din Caţa, Aţel şi Pelişor, iar premiul în bani se adaugă la pâinea cea de toate zilele. Are datoria să facă drumeţii, să asculte limba sătenilor, să se lase impresionat, iar în final, să dedice o carte imaginii Transilvaniei.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 8 articole
Apariţie editorială: <i>De ce fotografia?</i>
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă