Evenimente

Expoziţie de fotografie etnografică


În perioada 7 - 14 octombrie 2011, vă invităm în Braşov la Centrul Cultural REDUTA, la o expoziţie de fotografie ce se anunţă a fi deosebită!
Expoziţie de fotografie etnografică
Bulz tradiţional de la o stână din Vama Buzăului.
Expozanţi: Ana A. Negru, Andrei Baciu, Ştefan Chirobocea, Mircea Samoilă, Claudia Asanachescu, Cristian Rusu, George Staicu şi Adrian Andrei. Cele 45 de imagini ce vor fi expuse au fost surprinse în sate tradiţionale din Munţii Trascăului şi în Vama Buzăului, pe parcursul a două tabere de fotografie organizate de revista SATUL în lunile august şi septembrie 2011. Vernisajul expoziţiei are loc vineri, 7 octombrie, la ora 17:00. Vă aşteptăm cu drag!


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 6 articole
Apariţie editorială: <i>De ce fotografia?</i>
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă