Evenimente

Atelier de cozonaci cu maia - Brașov


Sâmbătă, 7 decembrie 2019, vă invităm la Brașov, la un atelier de preparare a cozonacilor cu maia, sub îndrumarea Anei A. Negru.
Atelier de cozonaci cu maia - Brașov
Afișul atelierului de cozonaci cu maia de la Brașov. Autor foto: Ana A. Negru
Când? Sâmbătă, 7 decembrie 2019, în intervalul 10:00 - 13:30. Unde? Studio Thermomix România Str. Crișan nr. 45, Brașov Organizatori: - Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al proiectului "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale; - Thermomix România, www.thermomix.ro Cui se adresează acest atelier? - celor care preferă dulciuri sănătoase - pentru ei și familia lor; - mamelor; - celor preocupați de tradiție și care își amintesc cu drag și poftă de cozonacul bunicii lor; - celor care știu la nivel teoretic despre cozonacul cu maia, dar, practic, încă nu s-au încumetat să facă; - celor care vor să învețe ceva nou. Cât investești? 140 de lei Ce intră în prețul atelierului? Vei învăța: - să faci un cozonac delicios, frumos crescut, cu textura moale, pufoasă și care, datorită proprietăților maielei și a dospirii îndelungate, va fi mai sănătos și se va păstra foarte bine mai mult timp; - care sunt etapele pregătirii aluatului, cât de consistent e bine să fie și ce tip de făină e cel mai potrivit; - cum se frământă aluatul; - despre dospire și coacere; - despre ornarea cozonacului. Vei primi: - un borcan cu maia; - aluatul de cozonac pe care vei continua să-l lucrezi acasă după instrucțiunile învățate la atelier; - un șablon special pentru decor; - o racletă pentru aluat; - două rețete: de cozonac cu stafide și de melci cu nucă; - susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier; - 10% reducere la următoarele ateliere de brutărit cu maia, pe care Ana le va organiza tematic. În plus: Ne vom cunoaște mai bine și vom mânca împreună preparate gătite de gazde, după care vom degusta, bineînțeles, și cozonac cu maia. Modalitatea de plată: Va fi comunicată ulterior celor înscriși. Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (70 lei) este necesară pentru rezervarea locului. Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural