Evenimente

Atelier de artă fotografică la Ipotești


În perioada 14 - 17 iulie 2016, Memorialul Ipoteşti şi Clubul Fotografilor "FOCUS" Botoşani va organiza o tabără naţională de artă fotografică având ca temă, “Căutându-l pe Eminescu”.
Atelier de artă fotografică la Ipotești
Afișul atelierului de artă fotografică de la Ipotești
În cadrul taberei, fotografii înscrişi (din Iaşi, Braşov şi Botoşani) se vor strădui să arate, prin intermediul fotografiilor, valorile specifice locului. Coordonatori şi îndrumători vor fi profesorii Andrei Baciu (fotograf profesionist) din Măgurele, jud. Prahova şi Sergiu Manolache (autor al monografiei comunei Mihai Eminescu). Scopul acestui proiect este acela de-a descoperi şi fotografia locurile pe unde a copilărit marele poet, într-o încercare de a pătrunde spiritul său, printre obiectele care odinioară au aparţinut familiei sale, dar şi prin intermediul locurilor pe care le-a îndrăgit atât de mult, transfigurându-le liric în opera sa. La finalul taberei, cele mai reuşite fotografii vor fi selectate într-o expoziţie itinerantă, la Memorialul Ipoteşti şi la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iaşi.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural