Sate româneşti

Vulcan - satul dintre nori


Nu departe de Braşov, înconjurat mai din toate părţile de munţi, şi totuşi în plin podiş, se găseşte comuna Vulcan ori Wolkendorf, aşa cum au numit-o saşii, iar Wolken se traduce nori.
Vulcan - satul dintre nori
Satul Vulcan. Foto: Ana A. Negru
Nu mi-am putut explica denumirea şi nici de la locuitori nu am aflat mai multe, însă originile ei se pierd departe în timp, încă de la începutul secolului 14. Din Cristian încă puţin... Mai faci încă 5 km din Cristian până la localitatea cu pricina, şi descoperi că de-a lungul a două-trei străzi principale, înşirate frumos şi ordonat, casele, mai toate în stil săsesc, alcătuiesc o comunitate de oameni simpli si muncitori. Am observat că foarte mulţi mergeau cu bicicleta, tineri, bărbaţi, femei, indiferent de vârstă, şi in ciuda aspectului îngrijit şi bine păstrat al locuinţelor, ce-ţi dau impresia că te afli de fapt într-un orăşel, căruţele care circulă din când în când te readuc la gandul că acesta este un sat. cuvant cheie ptr SEOPiloni ai trecutului Prin mijlocul satului şi de-a lungul străzii principale curge un râu traversat des de poduleţe. cuvant cheie ptr SEOSatul dintre nori Vulcan este încă cu adevărat o lume a saşilor prin infăţişare, în ciuda numărului lor mic, prin construcţiile pe care aceştia le-au ridicat şi prin amprenta puternică pe care au lăsat-o asupra locului. cuvant cheie ptr SEO Text: Daniela Spînu Foto: Daniela Spînu și Ana A. Negru


Daniela Spînu
Daniela (n. 1987) a absolvit masteratul de Interculturalitate în Limba și Literatura Germană, Brașov. Este pasionată de tradiții, pictură și călătorii.
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 16 articole
Drăguşul de ieri şi de astăzi, aşa cum e văzut de săteni
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă