Bucătărie tradiţională

Plăcinta ciobanului


Descoperiți o rețetă care se prepară ușor și care e foarte sățioasă.
Plăcinta ciobanului
Plăcinta ciobanului
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie (1 cub)
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- lapte cât cuprinde (pentru o cocă potrivit de moale)
Se frământă aluatul şi se lasă la dospit cam jumătate de oră.

Între timp, se pregăteşte umplutura:
- 500 g brânză proaspătă de oaie
- 250 g urdă
- 250 g brânză sărată de oaie
- 3 ouă;
- 500 g cârnaţi de Pleşcoi
- 5 g chimen (1 linguriţă)

1. Se taie şi se prăjesc cârnaţii.
2. Se amestecă toate ingredientele.
3. Se întinde o foaie, iar peste ea se pune umplutura.
4. Se rulează şi se aşează în tavă la dospit cca jumătate de oră maxim.
5. Se ţine la cuptor până se rumeneşte.

Poftă bună!

Rețetă culeasă de Ana A. Negru, din satul Berca, județul Buzău


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana A. Negru (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal), cu o experienţă de 14 ani în marketing şi publicitate, dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL, în iunie 2009, din pasiune pentru satul tradiţional şi pentru fotografia etnografică. Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 2 articole
Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă