Bucătărie tradiţională

Plăcinta ciobanului


Descoperiți o rețetă care se prepară ușor și care e foarte sățioasă.
Plăcinta ciobanului
Plăcinta ciobanului
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie (1 cub)
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- lapte cât cuprinde (pentru o cocă potrivit de moale)
Se frământă aluatul şi se lasă la dospit cam jumătate de oră.

Între timp, se pregăteşte umplutura:
- 500 g brânză proaspătă de oaie
- 250 g urdă
- 250 g brânză sărată de oaie
- 3 ouă;
- 500 g cârnaţi de Pleşcoi
- 5 g chimen (1 linguriţă)
1. Se taie şi se prăjesc cârnaţii.
2. Se amestecă toate ingredientele.
3. Se întinde o foaie, iar peste ea se pune umplutura.
4. Se rulează şi se aşează în tavă la dospit cca jumătate de oră maxim.
5. Se ţine la cuptor până se rumeneşte.

Poftă bună!

Rețetă culeasă din satul Berca, județul Buzău, de către de Ana A. Negru.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 2 articole
Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă