Pentru casă și grădină

Plantele companion în grădinăritul bio


Aflați cum puteți avea legume sănătoase, folosind sfaturi simple și verificate în timp.
Plantele companion în grădinăritul bio
Roșii alături de crăițe. Foto Ana A. Negru
Plantați vinete lângă / între cartofi, pe post de plantă capcană pentru gândacii de Colorado. Acestora le plac vinetele mai mult decât cartofii. De asemenea, puteți ajuta cartofii plantând lângă ei fasole, porumb, varză, crăițe și lăsând să crească printre ei hrean, care îi face mai viguroși. Roșiile sunt ajutate de morcov, pătrunjel, ceapă, țelină, busuioc (acesta le va spori productivitatea, iar după unele studii, și aroma), iar crăițele, gălbenelele și limba mielului vor ține departe nematodele și paraziții și vor crește rezistența la boli. Nu plantați roșiile lângă cartofi. Vor deveni mai sensibile la mană. Țelina se dezvoltă bine lângă varză, conopidă, roșii, praz. Varza, conopida, gulia cresc bine lângă plante aromatice precum mărar, cimbru, rozmarin și lângă ceapă, țelină, cartofi. Nu plantați varza aproape de căpșuni și roșii. cuvant cheie ptr SEO Castraveților le place lângă mazăre, fasole, salată, ridichi (îi protejează de gândaci), floarea soarelui și porumb, care le ține umbră. Se simt bine și în livezi. Dacă sunt atacați de nematode, pot fi stropiți cu apă îndulcită și răcită (cca o cană cu zahăr, la 4 l apă). Nu plantați castraveții lângă cartofi sau plante aromatice. Prazul se împacă bine cu ceapa, țelina și morcovii. Pepenele nu se plantează lângă cartofi, dar îi place alături de porumb și floarea soarelui. Ceapa, usturoiul, spanacul, salata și limba mielului ajută căpșunii, ținând departe insectele. cuvant cheie ptr SEO


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural