Top articole

Atelier de inițiere în prepararea pâinii cu maia
În zilele de 14 și 21 aprilie 2018, vom organiza noi ateliere de inițiere în prepararea pâinii cu maia, la Brașov, în studioul Thermomix din strada Crișan nr. 45. Atelierele vor fi susținute de Ana A. Negru.

Miezul de nucă - un energizant de excepţie
Descoperă proprietăţile terapeutice ale nucilor, ale frunzelor şi cojilor verzi şi învaţă cum îţi poţi prepara acasă alifie din frunze uscate de nuci pentru vindecarea rănilor, a arsurilor solare, precum şi alte reţete eficace în ateroscleroză sau anemie.

Plantele companion în grădinăritul bio
Aflați cum puteți avea legume sănătoase, folosind sfaturi simple și verificate în timp.

Pomul vieții
Un vechi obicei transpus în versuri de către prof. Aurelia Panait. Se spune că atunci când se năştea un copil, bătrânii mergeau în pădure să-i aleagă un brăduţ. Acesta devenea “frate" cu omul, fiind părtaş la toate momentele importante din viaţa lui.

Povestea unui fost miner - nea' Ion din satul Holbav
Are 84 de ani şi e născut şi crescut în acest sat de poveste. Nea’ Ion se mândreşte că cinci din cei şase copii ai săi trăiesc tot aici pe dealuri, unde şi-au întemeiat gospodării cu mâinile lor. Mai are o fată care e căsătorită în Măieruş.

Nea' Nelu – meșter șițar din Moieciu de Sus
Nea’ Nelu este unul din cei șase meșteri din sat care încă mai face șiță, șindrilă și draniță. El spune că foarte rar mai e cineva care să-și pună șiță pe casă, deși e specifică zonelor de munte. În zilele noastre, șița nu se mai cere.

Înapoi la natură! - Interviu cu Dorel Vişan
Aflați cum a fost copilăria actorului Dorel Vișan în satul său natal - Tăușeni, din județul Cluj, care au fost lecțiile de viață primite de la oamenii locului, ce a învățat de la natură, de la albine și cum se ocupă de grădina sa din Cluj.


Anul VIII, nr. 14, 2016


Aboneaza-te la newsletter-ul nostru:
Abonare

Citeste si:


Casa părintească nu se vinde, ci se transformă în muzeu. Profesorii Nedelcu și povestea muzeului din satul Siliștea-Lipoveni
Muzeul Satului Siliștea-Lipoveni din județul Neamț este un proiect de suflet al familiei de profesori Nedelcu, care a decis să dea o cu totul altă destinație casei părintești și anume să o transforme în muzeu.

Cusătura care leagă. Povestea costumului tradițional din Voșlobeni
În timpul vizitei la Voșlobeni (județul Harghita), din 31 iulie – 2 august 2015, un grup de voșlobence ne-au povestit cum se făceau iile, care erau motivele tradiţionale ce se coseau pe costume şi care erau tradiţiile din sat.

Pâine de casă ca la Maramureș
Aflați o rețetă de pâine adevărată, transmisă în vorba maramureșeană plină de farmec a d-nei Irina Apan, cea care ne-a fost gazdă în satul Bârsana din județul Maramureș.


Incursiune în universul unui apicultor
Descoperă pasiunea și priceperea pentru apicultură a d-nului Petru Moldovan din Sânpetru, județul Brașov.

Máté Károly din Corund – povestea unui meșter în iască
În prezent, doar 5 din 300 de familii din #Corund## mai prelucrează iască.

Cum scăpăm de durerile de gât şi alte poveţe din bătrâni
Descoperiţi sfaturi despre cum să aveţi murături mai rezistente, despre cum se păstrează varza murată, despre cum verificăm dacă sunt proaspete sau nu ouăle, cum să avem roşii de grădină până iarna, precum şi alte învăţături utile.


Cu bicicletele la Bixad, Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș și Băile Balvanyos
Anul acesta, la fel ca anul trecut și în aceeași echipă, am pornit la drum cu bicicletele, tot pe 1 septembrie. Cred că devine obicei. Avem bagaj uşor, apă, fructe şi, după păţania de anul trecut, am luat patru camere de rezervă, ca să fim siguri.

Cu Hercules la bisericile fortificate
Hercules e bicicleta mea şi aşa o cheamă din fabricaţie. Ştiu că e roz şi cam firavă, dar s-a comportat eroic la drumul lung de 80 km. Iată povestea excursiei la bisericile fortificate, din 4 septembrie 2011.

Tabăra foto de la Vama Buzăului
În perioada 10 – 11 septmebrie 2011, revista SATUL a mai organizat o tabără de fotografie, de data aceasta la Vama Buzăului, un sat din județul Brașov, situat în valea dintre munții Întorsura Buzăului și Ciucaș-Zăgan.

Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural