Evenimente

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti


Evenimentul s-a aflat la cea de-a şasea ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 10-12 aprilie 2009, în comuna Ciocăneşti, din judetul Suceava.
Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate din Ciocăneşti
Ouă încondeiate
Organizatorii evenimentului – Primăria comunei-muzeu Ciocăneşti, împreună cu Consiliul Local şi Judeţean - spun că în localitatea suceveană există o comunitate mare de artizani, de peste 100 de persoane, care trăiesc din arta încondeiatului de ouă. Deşi este o comună mică, festivalul a reuşit sa se impună ca o tradiţie, fiind dedicat special artei „închistririi” oului şi artizanilor din sat.
La eveniment au fost invitaţi şi artişti din alte judeţe, precum Iaşi, Braşov ( Ansamblul „Vatra Hărmanului”, "Clubul Elevilor" Săcele şi Asociaţia „Fluieraşul” Braşov ), cu toţii demonstrându-şi talentul şi experienţa în încondeierea ouălor.

Programul a inclus prezentare de carte bucovineană, expoziţie cu vânzare de ouă încondeiate, parada portului popular tradiţional, concurs de ouă împistrite, concurs gastronomic cu preparate tradiţionale de post; expoziţie de instrumente tradiţionale – „Glasul trâmbiţei, buciumului, tulnicului şi cornului”; spectacol pascal prezentat de Ansamblul „Balada Bucovinei”, condus de maestrul George Sârbu şi un concert religios.

Aflaţi mai multe citind revista SATUL.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana A. Negru (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal), cu o experienţă de 15 ani în marketing şi publicitate, dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL, în iunie 2009, din pasiune pentru satul tradiţional şi pentru fotografia etnografică. Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 15 articole
Lumea mitică a satului românesc. Timpul Rusaliilor
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă