Evenimente

3 - 5 iulie 2015 - Festivalul Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”


Festivalul Internațional de Folclor „GAROFIȚA PIETREI CRAIULUI” Ediția a IX-a, 3 – 5 iulie 2015
3 - 5 iulie 2015 - Festivalul Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”
Centrul Cultural „Reduta” prin Serviciul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brașov vă invită în perioada 3 – 5 iulie 2015, să luați parte la cea de a IX-a ediţie a Festivalului Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”. Scopul festivalului Este acela de a promova cultura tradițională a țărilor participante, de a crea o punte de legătură și un schimb cultural între ansamblurile invitate, integrarea culturii tradiționale a poporului nostru în spațiul european, dar și de a prezenta oaspeților istoria, cultura și frumusețile naturale ale Brașovului. Folclorul este cel mai bun element de integrare, de relaționare între popoare, etnii, regiuni, localități. Locul de desfășurare Festivalul se va desfășura în acest an, pe parcursul a trei zile în Făgăraș, Predeal și Brașov. Ansamblurile participante - Ansamblul folcloric „Ivo Lola Ribar” din Serbia, - Ansamblul folcloric „Šamac” din Bosnia și Herțegovina, - Ansamblul folcloric „Kanareyka” din Ucraina, - Grupul de dansuri „Berény” din Ungaria, - Ansamblul folcloric „Kryoneri” din Grecia - Ansamblul folcloric „Poienița” a Centrului Cultural „Reduta” Brașov, România. Festivalul Internațional de Folclor "Garofița Pietrei Craiului" susține eforturile comunității locale în calificarea pentru BRAȘOV, Capitala Europeană a Culturii 2021! Programul evenimentului VINERI, 3 IULIE – FĂGĂRAȘ 18:00 – Spectacol folcloric - Cetatea Făgăraș SÂMBĂTĂ, 4 IULIE – PREDEAL 18:00 – Spectacol folcloric - Piața Gării DUMINICĂ, 5 IULIE – BRAȘOV 17:00 – Spectacol de Gală - Piața Sfatului Preşedinte festival - Prof. Adrian VĂLUŞESCU Manager Centrul Cultural „Reduta” - Marius Cristian CISAR


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural