Evenimente

Pâine cu maia - atelier de inițiere la Brașov


În data de 3 noiembrie 2018, va fi organizat la Brașov un nou atelier de inițiere în prepararea pâinii cu maia. Îndrumător: Ana A. Negru
Pâine cu maia - atelier de inițiere la Brașov
Afiș atelier - 3 noiembrie 2018
Avantajele atelierului:
- vei învăța să-ți faci pâinea așa cum îți place ție;
- vei afla care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia, în locul celei preparate cu drojdie comercială;
- vei vedea că avantajele pâinii cu maia trec dincolo de valorile sale nutritive, celelalte beneficii fiind de natură terapeutică: te vei relaxa, vei conștientiza că ritmul frământării aluatului cu propriile tale mâini are muzicalitatea lui, vei câștiga bucuria și satisfacția lucrului creat și dus la bun sfârșit de tine; îți vei reaminti de atmosfera copilăriei și de gustul pâinii făcute de bunica.
- vei realiza că maiaua e un partener de dialog foarte puternic, care-ți șlefuiește răbdarea, îngăduința, bunătatea, generozitatea (mai ales cu timpul), respectul pentru ritmul natural al lucrurilor și care te răsplătește direct proporțional cu grija pe care i-o porți.

Când?
Sâmbătă, 3 noiembrie 2018, în intervalul 10:00 – 13:30.

Unde?
Studio Thermomix România
Str. Crișan nr. 45, Brașov

Organizatori:
- Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al proiectului "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale, www.revista-satul.ro
- Thermomix România, www.thermomix.ro

Parteneri pentru făină și sare:
Biofarmland, http://biofarmland.com/ro/cereale-bio/

Cui se adresează acest atelier de inițiere?
- celor care vor o pâine sănătoasă și pe gustul lor, pentru ei și familia lor;
- mamelor;
- celor preocupați de tradiție sau care își amintesc cu drag și poftă de pâinea cu maia a bunicii lor;
- celor care știu la nivel teoretic despre pâinea cu maia, dar, practic, încă nu s-au încumetat să facă;
- celor care se întorc la natură și îi respectă ritmul;
- celor care vor să învețe ceva nou.

Cât investești?
140 de lei

Ce intră în prețul atelierului?

Vei învăța:

- ce este maiaua, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează;
- de ce ustensile / instrumente ai nevoie;
- care sunt etapele pregătirii aluatului; cât de consistent să fie;
- despre diferite tipuri de făină și surse de procurare;
- cum se frământă corect aluatul;
- cum se fac împăturirile;
- cum se dă forma aluatului;
- despre dospire;
- despre crestarea și ștanțarea aluatului cu diverse modele;
- despre coacerea pâinii cu maia;

Vei primi:

- un borcan cu maia;
- coșuletul în care vei dospi propria ta pâine cu maia, pe care o vei coace apoi acasă;
- un șervet de bucătărie;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- două rețete de pâine pe care să le încerci acasă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la următoarele ateliere de brutărit cu maia, pe care Ana le va organiza tematic.

În plus:

Ne vom cunoaște mai bine și vom mânca împreună pâine proaspătă cu maia și bunătăți surpriză preparate de gazde.

Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.

Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (70 lei) este necesară pentru rezervarea locului.

Termen limită pentru plată: joi, 1 noiembrie 2018.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul de mai jos:
https://goo.gl/forms/KKYStXXbSHo4a29E2




Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural