Evenimente

Viața satului pe pâine - expoziție de fotografie


Sâmbătă, 19 mai 2018, va avea loc expoziția de fotografie "Viața satului pe pâine", dedicată aniversării a 82 de ani de către Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti".
Viața satului pe pâine - expoziție de fotografie
Expoziția de fotografie "Viața satului pe pâine"
ZILELE MUZEULUI SATULUI Un veac de frumusețe Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” împlinește 82 de ani. „Pentru poporul român el reprezintă arhivă documentară a vieții țăranului român. Din toate punctele de vedere este un document cu atât mai mult cu cât astăzi nu mai găsești pe teren lucrurile pe care le vezi aici”, declara academicianul Georgeta Stoica, fost director al Muzeului Național al Satului. „Suntem o instituţie care conservă, în primul rând, identitatea. Această importanţă a noastră este dată de faptul că noi conservăm ce este mai profund în România – identitatea culturală şi naţională. Muzeul Satului nu este o instituţie moartă, ci una vie”, mărturiseşte conf. univ. dr. Paula Popoiu, managerul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Anul acesta, mai mult ca oricând, evenimentele dedicate aniversării muzeului ne vor aminti de acest veac de frumusețe al poporului român. Timp de 5 zile, între 16 și 20 mai, Muzeul Satului organizează expoziții, concerte, lansări de carte, dezbateri, demonstrații ale meșterilor populari. Unul dintre evenimente este expoziția de fotografie "Viața satului pe pâine", care face parte din proiectul cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". Autoarea fotografiilor și coordonatoarea proiectului este Ana A. Negru, care se lasă inspirată de frumusețea autentică a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ingredientelor, culorilor. "Pentru mine, a devenit o provocare continuă și extrem de plăcută să adaug valoare acestui produs și să arăt că, în ciuda preconcepțiilor, pâinea nu e deloc un produs banal, ba dimpotrivă, poate fi surprinzător și chiar purtător de semnificații." Fotografiile vor fi expuse sâmbătă, 19 mai, lângă moara din incinta muzeului. Dacă vremea nu va permite, le veți putea vedea la Gospodăria Jurilovca. Expoziția poate fi vizitată în intervalul 12:00 - 19:00. Vă așteptăm! http://muzeul-satului.ro/eveniment/zilele-muzeului-satului/


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural