Evenimente

Atelier de pâine fără gluten - Brașov


Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, vă invităm la un atelier tematic, de pâine fără gluten.
Atelierul va fi susținut de Ana A. Negru, în Brașov.
Atelier de pâine fără gluten - Brașov
Afiș anunț pentru atelierul de la Brasov. Foto: Ana A. Negru
Când?
Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, în intervalul 10:00 – 13:00.

Unde?
Studio Thermomix România
Str. Crișan nr. 45, Brașov

Organizatori:
- Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al proiectului cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale;
- Thermomix România, www.thermomix.ro

Cui se adresează acest atelier?
- celor care au mai făcut sau fac periodic pâine cu maia acasă, însă vor să învețe să facă și pâine fără gluten;
- celor care au intoleranță la gluten;
- mamelor care se confruntă cu intoleranța la gluten a copiilor;
- celor care nu au deloc experiență cu maiaua, dar vor să învețe ceva nou și benefic pentru sănătatea lor și a familiei lor.

Cât investești?
160 de lei

Ce intră în prețul atelierului?

Vei învăța:

- să faci două feluri de pâine 100% fără gluten, folosind făinuri integrale certificate ecologic, fibre vegetale, semințe și alte ingrediente de cea mai bună calitate;
- care sunt procentele recomandate pentru fiecare ingredient în parte, astfel încât, după acest atelier vei fi capabil să-ți creezi propriile tale rețete de pâine fără gluten;
- despre maiaua fără gluten: cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează;
- despre apele fermentate de fructe sau legume: cum se fac, când și cum le folosim;
- despre diferite tipuri de făină integrală fără gluten și despre locurile de unde le procurăm;
- despre tehnica de lucru cu astfel de făinuri;
- despre dospire;
- despre crestarea sau ștanțarea aluatului cu diverse modele;
- despre coacerea acestor pâini.

Vei primi:

- un borcan cu maia din făină integrală ecologică fără gluten;
- coșuletul în care vei dospi propria ta pâine fără gluten, pe care o vei coace apoi acasă;
- un șervet de bucătărie;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- cele două rețete de pâine pe care să le exersezi acasă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la următoarele ateliere de brutărit cu maia, pe care Ana le va organiza tematic.

În plus:

Ne vom cunoaște mai bine și vom mânca împreună pâine proaspătă fără gluten și diferite bunătățuri pregătite de gazde.

Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.

Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (80 lei) este necesară pentru rezervarea locului.

Termen limită de plată:

Joi, 7 noiembrie.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural