Evenimente

Atelier de pâine cu maia și făinuri integrale (secară, grâu) și pâine de hrișcă


Sâmbătă, 27 octombrie 2018, vă invităm la un atelier de pâine tematic: cu maia și făinuri integrale (secară, grâu) și pâine din hrișcă. Atelierul va fi susținut de Ana A. Negru, în București, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti".
Atelier de pâine cu maia și făinuri integrale (secară, grâu) și pâine de hrișcă
Afiș atelier de pâine cu maia și făinuri integrale + pâine de hrișcă
Când?
Sâmbătă, 27 octombrie 2018, în intervalul 10:00 – 16:00.

Unde?
Atelierul va avea loc la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București.

Organizatori:
-Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al proiectului "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale, www.revista-satul.ro
- Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, www.muzeul-satului.ro

Furnizori pentru făină și sare:
Biofarmland, http://biofarmland.com/ro/cereale-bio/
Moara cu pietre, http://www.moaracupietre.ro/

Cui se adresează acest atelier de inițiere?
- celor care au mai făcut sau fac periodic pâine cu maia acasă, însă vor să învețe ceva nou;
- celor care vor o pâine mai sănătoasă, mai bogată în nutrienți, pentru ei și familia lor;
- mamelor;
- celor care au intoleranță la gluten și vor să învețe varianta Anei de pâine cu hrișcă.

Cât investești?
350 de lei

Ce intră în prețul atelierului?

Vei învăța:

- în cele 6 ore de atelier, vei învăța să faci trei pâini cu făină integrală organică: cu maia și 100% făină integrală de secară, cu maia și 80% făină integrală de grâu și pâine cu 100% hrișcă;
- despre maiaua fără gluten;
- despre diferite tipuri de făină integrală și surse de procurare;
- despre tehnica de lucru cu astfel de făină;
- despre dospire;
- despre crestarea sau ștanțarea aluatului cu diverse modele;
- despre coacerea acestor pâini.

Vei primi:

- un borcan cu maia din făină integrală de grâu;
- coșuletul în care vei dospi propria ta pâine din făină integrală de grâu, pe care o vei coace apoi acasă;
- un șervet de bucătărie;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- cele trei rețete de pâine pe care să le exersezi acasă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la următoarele ateliere de brutărit cu maia, pe care Ana le va organiza tematic.

În plus:

Ne vom cunoaște mai bine și vom mânca împreună pâine proaspătă cu maia și diferite bunătățuri.

Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.

NOTĂ: Prețul biletului de intrare în muzeu costă 15 lei și se plătește separat, la sosire.

Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (175 lei) este necesară pentru rezervarea locului.

Termen limită de plată:

Miercuri, 24 octombrie.

Pentru înscriere, vă invităm să completați formularul de mai jos:
https://goo.gl/forms/FPM7GFSiPCJgZi9s2


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural