Evenimente

Atelier de cozonaci cu maia - Brașov


Sâmbătă, 8 decembrie 2018, vă invităm la Brașov, la un atelier de preparare a cozonacilor cu maia, sub îndrumarea Anei A. Negru.
Atelier de cozonaci cu maia - Brașov
Afișul atelierului de cozonaci cu maia - Brașov
Când?
Sâmbătă, 8 decembrie 2018, în intervalul 10:00 - 13:30.

Unde?
Studio Thermomix România
Str. Crișan nr. 45, Brașov

Organizatori:
- Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al proiectului "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale, www.revista-satul.ro
- Thermomix România, www.thermomix.ro

Cui se adresează acest atelier?
- celor care preferă dulciuri sănătoase, pentru ei și familia lor;
- mamelor;
- celor care își amintesc cu drag și poftă de cozonacul cu maia al bunicii lor;
- celor care știu la nivel teoretic despre cozonacul cu maia, dar, practic, încă nu s-au încumetat să facă;
- celor care vor să învețe ceva nou.

Cât investești?
140 de lei

Ce intră în prețul atelierului?

Vei învăța:

- să faci un cozonac delicios, frumos crescut, cu textura moale, pufoasă și care, datorită proprietăților maielei și a dospirii îndelungate, va fi mai sănătos și se va păstra foarte bine mai mult timp;
- care sunt etapele pregătirii aluatului, cât de consistent e bine să fie și ce tip de făină e cel mai potrivit;
- cum se frământă aluatul;
- despre dospire și coacere;
- despre decorarea cozonacului.

Vei primi:

- un borcan cu maia;
- aluatul de cozonac pe care vei continua să-l lucrezi acasă după instrucțiunile învățate la atelier;
- un șablon special pentru decor;
- o racletă pentru aluat;
- două rețete: de cozonac cu stafide și de melci cu nucă;
- susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier;
- 10% reducere la următoarele ateliere de brutărit cu maia, pe care Ana le va organiza tematic.

În plus:

Ne vom cunoaște mai bine și vom mânca împreună preparate gătite de gazde și vom degusta, bineînțeles, și cozonac cu maia.

Modalitatea de plată:
Va fi comunicată ulterior celor înscriși.

Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (70 lei) este necesară pentru rezervarea locului.

Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural