Evenimente

Domnului prof. univ. dr. Constantin MILICĂ i se va conferi titlul de Doctor Honoris Causa


Vineri, 26 iunie 2015, Universitatea “Ovidius” din Constanța va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului univ. dr. Constantin MILICĂ de la USAMV Iași.
Domnului prof. univ. dr. Constantin MILICĂ i se va conferi titlul de Doctor Honoris Causa
D-nul prof. univ. dr. Constantin Milică
Vineri, 26 iunie 2015, Universitatea “Ovidius” din Constanța va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Constantin MILICĂ de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. D-nul prof. Milică şi-a dedicat peste 50 de ani cercetării efectelor plantelor medicinale şi elaborării unor tratamente naturiste, fiind specializat în fiziologia plantelor și fitoterapie. Astfel, a ajuns să trateze și să salveze anual sute de persoane din toate colțurile țării, prescriind pentru orice boală preparate complexe din plante pe care, cel mai adesea, le ignorăm. Preparatele sunt realizate în cadrul Centrului de medicină naturistă ”Farmacia-Verde”, creat de d-nul profesor în urmă cu 25 de ani, pentru a răspunde la solicitările, tot mai frecvente, ale oamenilor cu diferite probleme de sanatate, în vederea prevenirii şi vindecării bolilor, folosind resursele terapeutice din covorul vegetal al Naturii. Valorificând flora medicinală cultivată şi spontană din România şi cunoscând, în detaliu, studiile de profil ale unor distinşi specialişti din întreaga lume (chimişti, biologi, farmacişti, medici), au fost elaborate sute de reţete complexe care vizează prevenirea şi combaterea a peste 100 boli umane (cardiovasculare, digestive, respiratorii, neurologice, canceroase, renale-genitale, reumatismale, oculare, auditive, metabolice, dermatologice etc.). Mai multe detalii găsiți aici: http://www.farmacia-verde.ro// Preparatele puse la dispoziţia bolnavilor se prezintă sub formă de suplimente alimentare naturale (ceaiuri medicinale şi aromatice, extracte, siropuri, uleiuri, unguente, băi, condimente etc.), fiecare fiind însoţit de un program zilnic de utilizare. În paralel, domnul prof. univ. dr. Constantin Milică a scris circa 40 cărţi şi tratate dintre care majoritatea abordează studiile de laborator şi posibilităţile de utilizare eficientă a plantelor medicinale în vindecarea bolilor, axate pe experienţa multimilenară a popoarelor lumii şi pe rezultatele deosebite ale specialiştilor vremii, începând din îndepărtata Antichitate şi până în zilele noastre. Printre aceste lucrări de profil pot fi amintite: - Tratamente naturiste în serviciul sănătăţii - Medicina naturistă. Tainele sănătăţii, tinereţii şi frumuseţii (vol. I + II) - Tratatul de medicină naturistă (vol. I): Bolile aparatului digestiv - Plantele medicinale şi aromatice în fitofarmacie şi terapie medicală - Atlas: Flora medicinală a României - Sănătate din pomul Domnului (specii silvice, pomi fructiferi arbori exotici) - Tratamente naturiste în bolile aparatului digestiv - Diabetul – un pericol în creştere pentru sănătatea populaţiei - Fumatul – duşmanul nemilos al omenirii - Tinereţe fără bătrâneţe - Trandafirul. Gingăşie, frumuseţe, sănătate Suntem bucuroși și onorați că domnul prof. univ. dr. Milică este colaborator constant al revistei SATUL, fiind autorul articolelor publicate la rubrica de "Medicină naturistă".


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural