Top articole

Tradiţiile lunilor August, Septembrie şi Octombrie
Aflați despre sfaturi practice pentru casă și grădină, dar și prevestirile de timp ale lunilor august, septembrie și octombrie.

Cosașul
O poezie despre viața cosașului, scrisă de prof. Aurelia Panait.
Fotografii: Vlad Dumitrescu

Locuinţele tradiţionale ţărăneşti din Bucovina
Bucovina, ţinutul meu natal, cuprinzând astăzi un teritoriu nu foarte întins, poate fi totuşi tratată ca regiune etnografică aparte de cea a Moldovei, fiind diferită sub mai multe aspecte faţă de aceasta - inclusiv din punct de vedere al arhitecturii.

Bisericani - unul dintre cele mai vechi sate secuiești
Vă invităm să descoperiți satul Bisericani, unul dintre cele mai vechi sate secuiești din Harghita, situat pe malul raului Nyiko, la cca 510 – 550 m altitudine.

Nea' Nelu – meșter șițar din Moieciu de Sus
Nea’ Nelu este unul din cei șase meșteri din sat care încă mai face șiță, șindrilă și draniță. El spune că foarte rar mai e cineva care să-și pună șiță pe casă, deși e specifică zonelor de munte. În zilele noastre, șița nu se mai cere.

Mocăniţa, trenul amintirilor
O călătorie cu trenul în Vişeu de Sus este o adevărată aventură plină de trăiri în bogăţia de privelişti şi sălbăticia fermecătoare a Văii Vaserului.

Înapoi la natură! - Interviu cu Dorel Vişan
Aflați cum a fost copilăria actorului Dorel Vișan în satul său natal - Tăușeni, din județul Cluj, care au fost lecțiile de viață primite de la oamenii locului, ce a învățat de la natură, de la albine și cum se ocupă de grădina sa din Cluj.


Anul VIII, nr. 14, 2016



Articole recomandate:


Casa părintească nu se vinde, ci se transformă în muzeu. Profesorii Nedelcu și povestea muzeului din satul Siliștea-Lipoveni
Muzeul Satului Siliștea-Lipoveni din județul Neamț este un proiect de suflet al familiei de profesori Nedelcu, care a decis să dea o cu totul altă destinație casei părintești și anume să o transforme în muzeu.

Cusătura care leagă. Povestea costumului tradițional din Voșlobeni
În timpul vizitei la Voșlobeni (județul Harghita), din 31 iulie – 2 august 2015, un grup de voșlobence ne-au povestit cum se făceau iile, care erau motivele tradiţionale ce se coseau pe costume şi care erau tradiţiile din sat.

Pâine de casă ca la Maramureș
Aflați o rețetă de pâine adevărată, transmisă în vorba maramureșeană plină de farmec a d-nei Irina Apan, cea care ne-a fost gazdă în satul Bârsana din județul Maramureș.


Máté Károly din Corund – povestea unui meșter în iască
În prezent, doar 5 din 300 de familii din <a href="http://www.revista-satul.ro/cu-bicicleta-la-mestesugari-din-harghita/">#Corund##</a> mai prelucrează iască.

Cum scăpăm de durerile de gât şi alte poveţe din bătrâni
Descoperiţi sfaturi despre cum să aveţi murături mai rezistente, despre cum se păstrează varza murată, despre cum verificăm dacă sunt proaspete sau nu ouăle, cum să avem roşii de grădină până iarna, precum şi alte învăţături utile.
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural