Bucătărie tradiţională

Coşărcuţe


Am descoperit coșărcuțele în prima noastră vizită în Maramureș, de la niște oameni absolut minutați și primitori din satul Breb. D-na Ileana Vișovan ne-a transmis rețeta în graiul ei maramureșean, plin de farmec. Așadar, iată cum se prepară.
Coşărcuţe
Coşărcuţe (reţetă de la d-na Ileana Vişovan – Breb, Maramureş)
Aluatul:
- 6 gălbenuşuri
- 40 decuri de unsoare (1 dec = 10 g)
- 40 decuri de zahar
- 80 decuri de făină
- zamă de lămâie după gust
- 1 linguriţă sale cale (bicarbonat de amoniu)
- puţin lapte
- 3 – 4 linguri smântână

Se frământă toate ingredientele. Se face un aluat şi se pune în formă.

Umplutura:
- 6 albuşuri
- 40 decuri de zahar
- 40 decuri de nucă măcinată
- zamă de lămâie

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nuca şi zama de lămâie. Apoi se pune umplutura în formă, peste aluat şi se dă la cuptor.

Poftă bună!

Rețetă culeasă de: Ana A. Negru


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana A. Negru (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal), cu o experienţă de 14 ani în marketing şi publicitate, dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL, în iunie 2009, din pasiune pentru satul tradiţional şi pentru fotografia etnografică. Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 9 articole
Pâine cu suflet de la tanti Ana
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă