Bucătărie tradiţională

Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat


Rețetă culeasă din satul Bod
Ciorbă de cartofi cu tarhon și ciolan afumat
Ciorbă de cartofi cu tarhon si afumatura este mancarea preferata a multor romani.
Ingrediente:
- 1 ciolan afumat
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 1 țelină mică

Mod de preparare:
1. Se fierbe ciolanul și se spumează până iese toată spuma.
2. Se taie zarzavatul mărunt și se adaugă în zeamă. Se lasă la fiert.
3. După ce s-a fiert osul, se scoate carnea de pe el și se mărunțește, după care se pune la loc în zeamă.
4. Se adaugă la fiert cartofii tăiați cubulețe.
5. Când sunt gata, se potrivește de sare, se adaugă puțin oțet și se lasă un pic în clocot.
6. Se trage de pe foc ciorba și se lasă la răcorit.
7. Se drege cu 2 ouă întregi, care se bat bine cu 2 – 3 linguri de smântână și zeama răcorită de la ciorbă.
8. Se pune tarhon tăiat mărunt.

Poftă bună!

Rețetă culeasă de: Ana A. Negru


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana A. Negru (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal), cu o experienţă de 14 ani în marketing şi publicitate, dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL, în iunie 2009, din pasiune pentru satul tradiţional şi pentru fotografia etnografică. Contact: ana.negru@revista-satul.ro
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural
Revista SATUL vă recomandă în continuare 2 articole
Reţeta originală a cârnaţilor de Pleşcoi
Citeşte mai mult
Revista SATUL vă recomandă