Evenimente

Atelier de pâine cu maia și 100% făină de secară si făină integrală de spelta - Bacău


Sâmbătă, 22 februarie 2020, vă invităm în Bacău, la un atelier de pâine cu maia și 100% făinuri integrale (secară, spelta). Îndrumător: Ana A. Negru.
Atelier de pâine cu maia și 100% făină de secară si făină integrală de spelta - Bacău
Anunțul pentru atelierul de pâine cu maia de la Bacău. Foto de Ana A. Negru
Avantajele atelierului: - vei învăța să faci două tipuri de pâine sănătoasă și nutritivă, pentru tine și familia ta, folosind două tipuri diferite de făină - 100% de secară și 100% integrală de spelta. - vei învăța două metode de lucru diferite, adaptate fiecărui tip de făină în parte; - vei afla care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia, în locul celei preparate cu drojdie comercială; - vei vedea că avantajele pâinii cu maia trec dincolo de valorile sale nutritive, celelalte beneficii fiind de natură terapeutică: te vei relaxa, vei câștiga bucuria și satisfacția lucrului creat și dus la bun sfârșit de tine; vei aduce bucurie și mulțumire familiei tale. - vei realiza că maiaua e un partener de dialog foarte puternic, care-ți șlefuiește răbdarea, îngăduința, bunătatea, generozitatea (mai ales cu timpul), respectul pentru ritmul natural al lucrurilor și care te răsplătește direct proporțional cu grija pe care i-o porți. Organizator: - Ana A. Negru, pasionată de brutăria artizanală cu maia, autor al metodei și proiectului cultural "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc", recunoscută de către Fundația Prințul de Wales România pentru calitatea produselor sale; fondator al Revistei SATUL, susținătoare a dezvoltării rurale; Când? Sâmbătă, 22 februarie 2020, în intervalul 10:00 – 14:00. Unde? Sediul Thermomix The Garden, Str. 9 Mai, nr. 35, Bacău Cui se adresează acest atelier? - celor care vor o pâine sănătoasă, bogată în nutrienți, pentru ei și familia lor; - celor care vor să învețe să lucreze cu făinuri integrale; - mamelor; - celor care știu la nivel teoretic despre pâinea cu maia dar care, practic, încă nu s-au încumetat să facă; - celor care vor să-și îmbunătățească tehnica și să învețe ceva nou; - celor care sunt dispuși să-și antreneze răbdarea și să lase lucrurile să se întâmple în ritmul lor natural. Cât investești? 160 de lei Ce intră în prețul atelierului? Vei învăța: - în cele cca patru ore de atelier, vei învăța să faci două tipuri de pâine - cu 100% făină de secară și cu 100% făină integrală de spelta. - despre maia: ce este, cum se face de la zero, cum se întreține, cum se păstrează; la ce se poate folosi surplusul; - despre apa fermentată de fructe sau legume și întrebuințările ei; - despre diferite tipuri de făină și surse de procurare; - de ce ustensile / instrumente / accesorii ai nevoie; - cum se lucrează cu procentele brutarului; - care sunt etapele pregătirii aluatului; - cum se frământă corect aluatul; - cum se fac împăturirile; - cum se dă forma aluatului; - despre dospire; - despre metoda Anei de crestare și ștanțare a aluatului cu diverse modele; - despre coacerea pâinii cu maia. Vei primi: - un borcan cu maia de secară; - coșuletul în care va dospi propria ta pâine cu maia; - un șervet de bucătărie; - un șablon special pentru decor; - o racletă pentru aluat; - cele două rețete de pâine pe care să le repeti apoi acasă; - susținere și disponibilitate la întrebări și după atelier; - 10% reducere la unul din următoarele ateliere tematice pe care Ana le va organiza. În plus: Ne vom cunoaște mai bine în timpul mesei de prânz, când vom mânca împreună pâine proaspătă adusă de Ana si alte bunătățuri pregătite de gazde. Modalitatea de plată: Va fi comunicată ulterior celor înscriși. Numărul de participanți fiind limitat la 10 persoane, plata unui avans de 50% (80 lei) este necesară pentru rezervarea locului. Pentru înscriere, vă rugăm să completați acest formular.


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>ana.negru@revista-satul.ro</i>
Dezvoltat de Terrasoft

Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural