Evenimente

Târgul de Sfântul Dumitru


Vă invităm în perioada 22 – 27 octombrie 2021, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, unde va avea loc ”Târgul de Sfântul Dumitru”.
Târgul de Sfântul Dumitru
Afiș pentru Târgul de Sfântul Dumitru
În perioada 22 – 27 octombrie 2021, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc ”Târgul de Sfântul Dumitru”, eveniment de tradiție și marcă înregistrată la OSIM, care își propune refacerea atmosferei vechilor târguri care aveau loc în preajma marilor sărbători religioase – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

Pe toată durata celor șase zile vizitatorii vor avea ocazia să târguiască, să ia parte la spectacole de muzică și dans, lansări de carte, ateliere de creație și demonstrații meșteșugărești, realizate de creatori populari veniți la muzeu din toate colțurile țării.

În data de 22 octombrie, începând cu ora 13:00, doritorii vor putea descoperi frumosul meşteşugurilor populare în ateliere de creaţie: opincărit, țesut și podoabe populare. De asemenea, în ziua de 23 octombrie, începând cu ora 14:00, veți putea afla tainele icoanelor pe sticlă, a prelucrării lemnului, a apiculturii și a pregătirii murăturilor. Înscrierile la ateliere au loc la adresa de email [email protected] și în urma achitării unei taxe de înscriere. Din cauza situației epidemiologice actuale la un atelier va fi permisă înscrierea a cel mult 8 participanți.

În data de 26 octombrie, când este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, care este și ocrotitorul spiritual al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie. Slujba va fi urmată de un concert susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol” al Patriarhiei Române. Tot în această zi va avea loc vernisajul expoziției „Eclectica”, organizată împreună cu Asociația ASESTEMUR din Murcia, Spania. Expoziția face parte din cadrul proiectului „Periplu spațial și temporal de la Levantele occidental la cel balcanic”.

Accesul la târg se face prin achiziționarea biletului de intrare și cu respectarea tuturor regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre care și obligativitatea purtării măștii de protecție pe tot parcursul vizitei (interior și exterior), conform HG nr. 1090/2021 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților ı̂n condiții de siguranță sanitară.

Program târg:

22 – 24 octombrie 2021 – 9.00 – 19.00
25 – 27 octombrie 2021 – 9.00 – 17.00

Preț bilete:

20 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev-student

*Ultimul bilet se eliberează cu jumătate de oră înainte de închiderea muzeului.

Plată on-line: https://muzeul-satului.ro/buletin-informativ/plata-biletelor-si-ghidajelor-ticket-and-guided-tours-payement/

Înscrieri pentru atelierele de creație:

[email protected]
021 317 91 03/int. 190

Slujba religioasă:

Marți, 26 octombrie 2021, ora 9.00, Biserica Turea – Satul Nou


Ana A. Negru
Fondatorul revistei SATUL

Ana (n. 1978, într-un sat săsesc din Ardeal) este pasionată de satul tradiţional şi de fotografia etnografică. Din dorința de a împărtăși cu cât mai multă lume din frumusețea, bunătatea, chibzuința, credința, creativitatea, valorile și viziunea plină de sens pe care le întâlnea în călătoriile ei prin sate sau pentru a trage anumite semnale de alarmă, în iunie 2009, ea dă startul proiectului său de suflet - revista SATUL.
Începând din februarie 2013, Ana este foarte pasionată și de brutăria artizanală cu maia, iar în februarie 2018, ea a demarat cu mult drag un proiect cultural pe care l-a denumit "Pâine cu maia și poveste - Satul tradițional românesc". În cadrul acestuia, Ana se lasă inspirată de frumusețea naturală a satelor noastre și evidențiază particularități tradiționale prin intermediul crestăturilor, ștanțelor, ingredientelor, culorilor.
Pentru cei interesați, Ana organizează, din timp în timp, ateliere despre prepararea pâinii artizanale cu maia.
Contact: <i>[email protected]</i>
Copyright © Revista SATUL
Reproducerea integrală sau parţială a textelor sau ilustraţiilor din revistă este
posibilă numai cu acordul prealabil scris al SC START-UP Advertising SRL.
Toate drepturile rezervate. SATUL - Marcă înregistrată.
SATUL - Revista pentru promovarea traditiei si culturii din mediul rural